VolleybalLIFE verschijnt op 29 februari!

Alles staat weer in de nieuwe VolleybalLIFE. Natuurlijk de teleurstelling over het niet behalen van Beijing, maar ook de waardering voor de durf van de Oranjevrouwen om hun grote doel te bereiken. De heren lieten in het Olympisch Kwalificatie Toernooi volleybal zien dat niet eerder was vertoond en tonen hun potentieel om er in Londen 2012 wel bij te zijn.

Breedtesport, topsport …. alles hoort thuis in het volleybalblad van Nederland! Joop Alberda vertelt over de nieuwe jeugdvisie voor het volleybal en de Sourcy volleybalschool laat zien hoe zij hun jeugdvisie in de praktijk brengt. Sliedrecht Sport is een voorbeeld van een vereniging die succesvol is in jeugd, topsport en verenigingsleven. Waar ligt de sleutel om in al deze onderdelen succesvol te zijn.

Het Olympisch gevoel blijft gelukkig wel aanwezig bij onze nationale beachvolleybalteams die er uitstekend voor staan in hun road naar het Chaoyang Park in Beijing. Bert Goedkoop durft optimistisch vooruit te kijken naar de komende maanden waarin de werkelijke plaatsing van vier teams een feit moet worden.

Sport in Nederland. Het is niet meer los te zien van de infrastructuur in innovatieve sportaccommodaties. Paul van Sliedrecht heeft als voormalig toptrainer verstand van volleybal maar is ook de expert in Nederland als het gaat om het bouwen en exploiteren van innovatieve sportcentra. Hij vertelt over de kansen en valkuilen voor verenigingen, overheden en investeerders. Maar vooral ook over de benodigde visie in dit soort grootschalige projecten.

Topsport en breedtesport lijken soms vijanden, maar in Almere werd een uniek plan gelanceerd om het topvolleybal uit het faillissement te redden. Met creativiteit en ondernemerschap redde de breedtesport op unieke wijze de topsport. Almere kan door!

Natuurlijk een overzicht van de ontwikkelingen in het internationale volleybal met prachtige volleybalfotografie. Wie is er tot nu toe bij in Beijing en hoe verlopen de Europacup rondes richting de grote finales? Wat in het voetbal geldt voor Nederlandse coaches geldt in het volleybal voor Italiaanse coaches. Ze zitten in veel landen op de hoogste trainersposities, VL stelt ze voor.

En what’s new? Jawel … Bossabal verovert de Nederlandse stranden. Een vermaak dat lijkt op volleybal en zeer spectaculair is bij vele buitenevenementen voor beoefenaars en publiek.

Als we over Defensie horen is het meestal minder leuk nieuws op de voorpagina’s of het journaal. Maar Defensie is ook een actieve deelnemer aan het sportbeleid in Nederland met het steunen van sporters en sportbonden. Maak kennis met de sportondernemende kant van Defensie. Ook het volleybal staat hoog op de lijst.

En nog veel meer interessant nieuws. Een terugblik op één van de grootste trainers aller tijden Platonov, het zitvolleybalteam start de werving voor de nationale selectie en de opening van nieuwe Lindo Beach in Scheveningen. Opnieuw een voorbeeld van ondernemerschap in het volleybal.

Terug naar nieuwsoverzicht