VolleybalLIFE nummer februari/maart 2007!

Persoonlijke verhalen, boeiende verhalen en wetenswaardige verhalen in de nieuwe VolleybalLIFE! Wie wil weten wat er in Nederland en internationaal in het volleybal gebeurd leest VolleybalLIFE in één adem uit. De afgelopen vier maanden hebben zich ruim 500 nieuwe abonnees aangemeld! Een bewijs dat VolleybalLIFE hoog wordt gewaardeerd. Met de beste journalisten en fotografen blijven we een blad maken dat boeiend is voor alle volleyballiefhebbers. Niet voor niets hebben de beste adverteerders uit de Nederlandse sportwereld zich achter VolleybalLIFE geschaard.

Even terug in de geschiedenis. Edwin Benne won in 1992 een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Inmiddels woont en werkt Edwin alweer vele jaren in Liechtenstein waar hij een volleybalschool runt en op vele manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het volleybal. VL interviewde Edwin over zijn huidige leven en ambities. En dan de sprong naar het heden, waar volleyballer Jan Willem Snippe vorig jaar werd uitgeroepen tot talent van het jaar en zijn debuut maakte in het Nederlands team onder Peter Blangé. Vader Jan Snippe was tot midden jaren tachtig eveneens international. Een interessante parellel waarin beiden vertellen hoe ze tegen elkaar aan kijken.

Voor alle actieve volleyballers in deze VolleybalLIFE een Medische Special met alle ins en outs van blessurepreventie en -behandeling. Met een overzicht van de meest voorkomende blessures en tips en adviezen uit de praktijk. Sportarts Rob Vesters, tevens arts van het Nederlands vrouwenteam, heeft een heldere visie op de prioriteiten in de medische begeleiding van volleyballers. Brecht Rodenburg vertelt over zijn revalidatieproces in de jaren negentig na een zeer ernstige volleybalblessure waar veel toeschouwers getuige van waren. Tevens een overzicht van de meest relevante hulpmiddelen zoals braces en trainingsmateriaal. Bewust sporten en kennis van zaken voorkomen blessures en verhogen het sportplezier.

Veel Nederlandse volleyballers kiezen voor een buitenlands avontuur. In Maaseik maken ze kennis met drie Nederlandse Musketiers: Joppe Paulides, Kay van Dijk en Alan van der Loo. Binnen deze club, die ook Europees uitstekend presteert, leveren zijn een belangrijke bijdrage aan het succes. Waar zij met drie zijn, staat Dennis van der Veen alleen bij Paris Volley waar ook hij een succesvolle periode doormaakt. VL ging op bezoek bij de drie van Maaseik en had een uitgebreid vraaggesprek met de “Parijzenaar” Dennis van der Veen.

Hoe leeft het volleybal in het Zuiden van het land? VolleybalLIFE ging op onderzoek uit en stuitte uiteraard op een aantal zeer ambitieuze meiden die zich gezamenlijk in een kazerne vestigden om dagelijks te trainen. Eigen verantwoordelijk staat voorop bij deze zeer ambitieuze groep. Voor speelsters uit het zuiden een uitstekende ‘hub’ om hun carrière een kans te geven. En een piepjong TSB VC Weert dat grote ambities voor de toekomst heeft. Met kartrekkers als Jan Meertens en Jean Pierre Staelens wordt het zuiden weer op de volleybalkaart gezet.

Nieuw in VolleybalLIFE is de column van Vincent Ronnes. Eerder verbonden aan het Algemeen Dagblad is hij een van de meest vooraanstaande volleybaljournalisten van de laatste jaren. Bekend om zijn kritische beschouwingen, maar ook om zijn objectieve en open stijl. In VL geeft hij voortaan zijn persoonlijke blik op de sport- en volleybalwereld in een eigen column. Natuurlijk in dit magazine de laatste berichten over het beachvolleybal en het komende seizoen. Inmiddels is Beachteam Holland van start gegaan. Ook een overzicht met mooie foto’s van de Europacup prestaties van de Nederlandse clubs. Verder natuurlijk aandacht voor het afscheid van Elles Leferink en de bijzondere onderscheidingen voor onder andere Harry de Haas, Peter Murphy en Heleen Crielaard. In de rubriek korte berichten informatie over de Olympische Spelen en de meest opvallende media quotes.

Terug naar nieuwsoverzicht