VolleybalLIFE Kerst-editie

De Kerst-editie van Volleybal Life speelt zich, hoe toepasselijk, voor een groot deel in het noorden van ons land af. Zo dicht mogelijk richting de poolcirkel, zullen we maar zeggen. In Groningen dus, want er gaat immers niks boven die provincie? Daar zetten we de trainers Ron Jans (FC Groningen) en Ronald Zoodsma (AB/Lycurgus) op een praatstoel. In de Euroborg praatten ze over verschillen in voetbal en volleybal en overeenkomsten in de uitoefening van hun vak. Het werd een boeiend gesprek tussen twee professionals die het klappen van de zweep kennen en dit seizoen in hun beider competities ieder voor zich een rol van betekenis spelen.

Ook op het gebied van talententrainingen weten ze in het hoge noorden van wanten. De Regio Noord van de NeVoBo is actief op dit gebied, Volleybal Life ging langs op het kantoor in Heerenveen en zag ook de praktijkman Roy Wassen van Olhaco uit Hoogeveen aan het werk. Na Groningen werd dus koers gezet naar zowel Friesland als Drenthe. In oostelijker streken sprak VL met Marco de Winter uit Deventer, een bescheiden trainer/coach, maar wel iemand die vol ambities zit. Hij runt de website www.volleybaltrainer.eu waarop o zo veel informatie over allerlei oefeningen te vinden valt. Voor De Winter, actief met dames-3 van Dros/Alterno uit Apeldoorn, is het een kiks uit de hand gelopen hobby geworden.

Toppers zijn wel Lloy Ball en Clayton Stanley. De twee Amerikanen, de één spelverdeler, de ander passer/loper, werden afgelopen zomer met hun nationale ploeg Olympisch kampioen. Daarna keerden ze terug naar hun club, Champions League-winnaar Zenit Kazan uit Rusland, of eigenlijk Tatarstan. Zij kwamen op bezoek bij Piet Zoomers/D en de uitslag laat zich raden.

In Europees verband deden andere clubs goede zaken. DELA Martinus verraste in eigen huis met een overwinning op cuphouder Perugia en ook Sliedrecht Sport kwam als winnaar uit de confrontatie met het Turkse Izmir, aan de Zuid-Hollandse club wijdt Volleybal Life een sfeervolle fotoreportage.

Oud-volleybalbondscoach Toon Gerbrands schreef een boek over hoe je een winnaar wordt, interessant voor een ieder die dat ook ooit wil bewerkstelligen. Dat geldt ook voor HAN Volleybal, waar coach Appie Krijnsen weet dat hij nog een lange weg te gaan heeft, maar daar is het verwachtingspatroon omtrent het welslagen van dit project zeker niet minder om. Slagen wil ook Judith Blansjaar, die haar functie van spelverdeelster bij Dros/Alterno zo goed mogelijk tracht te combineren met haar studie aan de Johan Cruyff University.

Dit en nog véél meer toont aan dat ook deze VolleybalLIFE aan het einde van het jaar wederom voor elk wat wils te bieden heeft. Het magazine verschijnt in het weekend van 19 december

Terug naar nieuwsoverzicht