Olympisch nummer VolleybalLIFE

VolleybalLIFE brengt in het nieuwe nummer de hoogtepunten van de Olympische Spelen. Beachvolleybal en volleybal waren grote publiekstrekkers en VL selecteerde de mooiste momenten vastgelegd in prachtige fotografie. Het beachvolleybal was imponerend door de unieke accommodatie, de sfeer en de vele zonnige dagen. Het zaalvolleybal was van hoog niveau met aantrekkelijk spel bij de vrouwen en een memorabele finale tussen USA en Brazilië bij de mannen. De entourage in Beijing was bijzonder en straalde sfeer, topsport en vriendelijkheid uit. Wie in alle rust de grote spreadfoto’s in de nieuwe VL terug kijkt voelt nog een keer dat bijzondere moment. Met intense emoties bij de winnaars en de verliezers van deze Spelen.

Reinder Nummerdor en Richard Schuil waren graag hoger geëindigd bij deze unieke kans op een Olympische medaille. Maar beide spelers verdienen vooral waardering voor de wijze waarop zij in korte tijd zijn doorgestoten naar de wereldtop. Bram Ronnes en Emiel Boersma veroverden het publiek door de enorme vechtlust die zij uitstraalden. Het kan niet anders dan dat het Nederlandse volleybal er alles aan doet om in 2012 met vier kansrijke beachteams deel te nemen in Londen.

Deze Olympische Spelen geven ook perspectief voor de Nederlandse Oranjeteams in de zaal. Het verschil met de top 12 in de wereld is zeker te overbruggen en Londen kan het moment zijn dat beide teams gaan deelnemen. Bij de OS bleek dat er ruimte is voor creatieve, atletische spelers in het topvolleybal. Iets was in de Nederlandse volleybal cultuur past. Team USA liet zien dat met een consequent programma en een mentaal sterk team de gouden plak na de successen van ’84 en ’88 heroverd kan worden. Het damesvolleybal bracht lange en aantrekkelijke rally’s in een toernooi waar het Nederlands team had thuis gehoord.

Natuurlijk veel kortere en langere verhalen rond de Olympische Spelen in de nieuwe VL met Erica Terpstra, Stewart Bernard, Willem Alexander & Maxima, Jeroen Bijl en Elke Wijnhoven. Uiteraard de columns en alle actuele volleybal ontwikkelingen op een rijtje. En ere wie ere toe komt, een groot interview met Henk Jan Held. De laatste gouden held van Atlanta 1996 die recent afscheid nam van het topvolleybal.

Kortom veel te genieten en te lezen. In verband met de Olympische Spelen komt VolleybalLIFE een weekje later uit dan gebruikelijk. Het nieuwe nummer ligt aanstaande vrijdag 5 september in de brievenbus.

Terug naar nieuwsoverzicht