Dikker dan ooit tevoren

Het nieuwste nummer van VolleybalLIFE is lekker uitgebreid! Dat kan ook bijna niet anders met uitgebreide aandacht voor het WK in Japan van onze Oranje vrouwen, een Eredivisie special van maar liefst 30! pagina’s, een vooruitblik naar Beijing en een uniek interview met avonturier en aanjager van het Nederlandse volleybal Joop Alberda.

VolleybalLIFE volgde intensief de voorbereidingen van Selinger’s meiden richting de WK in Japan die begin november van start gaat. In het Bulgaarse Varna sprak VL uitgebreid met de speelsters Floortje Meijners en Riëtte Fledderus, en natuurlijk ook met Avital Selinger over zijn ambities met het team. Natuurlijk worden alle speelsters en de nieuwe sponsor Dela uitgebreid voorgesteld.

In de nieuwe VolleybalLIFE een uitgebreide Eredivisie special van maar liefst 30 pagina’s! In deze special aandacht voor alle teams en spelers in de eredivisie (A-league) voor het komend seizoen, met een uniek foto-overzicht van alle teams. Natuurlijk een vooruitblik op de verwachtingen en een voorspelling van de kampioensfavorieten. Fraaie foto’s van de winnaars op het Volleybalgala waar de beste spelers en speelsters van het afgelopen zaal- en beachseizoen werden gekozen.

VL was kort even in Beijing om vast wat Olympische sfeer voor 2008 te proeven. En die begon er al te komen. In voorbereiding op een grote reportage voor begin volgend jaar nu vast de laatste informatie over de voorbereidingen in Beijing en interessante weetjes over de infrastructuur, de sport omstandigheden en de enorme belangstelling in en buiten China voor de meest bijzondere Olympische Spelen in de geschiedenis.

Joop Alberda was afgelopen maanden opnieuw de grote aanjager van het Nederlandse volleybal. Tussentijds stapte hij tevens in een Russisch avontuur in het kielzog van de bijna legende Guus Hiddink. In een boeiend en diepgaand interview vertelt Joop Alberda over wat hem drijft, wat zijn ambities zijn en wat zijn levensfilosofie is. Alberda zoekt, creëert en laat zich niet afschrikken door het onmogelijke. Een interview dat iedereen gelezen moet hebben.

Natuurlijk ook aandacht voor twee evenementen die achter de rug zijn maar zeker volleybalgeschiedenis hebben geschreven. Allereerst de bijzondere prestatie van het Nederlands mannenteam met het winnen van de Euroleague in het Turkse Izmir. VL was er bij en volgde het succes van de mannen. Nog een hoogtepunt was het EK Beachvolleybal in Scheveningen. Met twee dagen lang volle tribunes aan het Scheveningse strand en twee fantastische zilveren medailles voor Nederland behaald door de Gruijter/Ronnes en Kadijk/Mooren. Het was een sportfeest in Scheveningen en het beachvolleybal is definitief doorgebroken in ons land.

En natuurlijk nog veel meer: het nieuwe boek van Peter Murphy, het afscheid van de C. Kanhal in Sneek, het komende Cogas Classic toernooi, de rankings van de FIVB World League heren en World Grand Prix dames, ….. en nog veel meer leuke berichten over breedtesport en topsport. Wie helemaal bij wil zijn leest dit fantastische magazine.

Terug naar nieuwsoverzicht