Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Een nieuwe competitie, met een geheel nieuwe opzet. De eredivisie is passé, de A- en de B-league de vervangers. VolleybalLIF besteedt in het nieuwe nummer volop aandacht aan de clubs op het hoogste niveau, zowel bij de dames als bij de heren. Met prognoses, met veel informatie over de selecties, met teamfoto’s. Met een vooruitblik ook op de Europese avonturen die de verschillende topclubs te wachten staan.

Maar niet alleen de toppers worden belicht, ook is er volop ruimte voor de jeugd. Want de opleidingen in ons land kunnen naar een nóg hoger niveau worden getild. Met het accent op circulatievolleybal, daarmee begint het allemaal. Hoe een vereniging dit organisatorisch aan moet pakken, daarvoor geven we waardevolle tips. ,,Durf te investeren in de jeugd en je zult zien dat het werkt”, zo luidt het devies.

Met het oog op de toekomst gericht, dat is ook het onderwerp waarmee bondsvoorzitter Hans Nieukerke uitgebreid aan het woord komt. Hij weet dat het ,uur u’ is aangebroken, dat het de hoogste tijd is om goed na te denken over de wijze waarop de NeVoBo zich wil manifesteren. ,,Investeren of consolideren”, dat is volgens Nieukerke het dilemma.

Terugblikken op het voorbije beachvolleybalseizoen doen we in een bijzonder interview met Emiel Boersma, die een fan van Acda en De Munnik blijkt te zijn.

Bijzonder is ook het verhaal over Netzo, volleybalvereniging voor homoseksuelen in Amsterdam, die in een behoefte blijkt te voorzien.

Keurig in het nette pak staan de prijswinnaars van de volleybalawards afgebeeld. Na de wedstrijd om de Super Cup in het Achterhoekse dorpje Zieuwent werd het sporttenue ingewisseld voor de smoking of de baljurk.

Voorzitter Henk Priem van Martinus komt uitleggen hoe uniek zijn club is. Met twee landenploegen, de dames van Nederland en de heren van Groot-Britannië, wordt in Amstelveen hard richting de Olympische Spelen gewerkt. Zo ver zijn ze in Afrika nog lang niet, inlanden als Gambia, Malawi en Rwanda wordt volop Nederlands ontwikkelingswerk verricht.

Lodewijk Severein, manager van het Nederlands damesteam, legt uit hoe Avital Selinger hem heeft verleid. Een terugblik op de Europese kampioenschappen leert dat het damesteam een topper in spe is, maar nog geen machine. De heren van Oranje tellen weer mee, is de conclusie na hun toernooi in Rusland. En de zitvolleybalsters, jawel, zij werden kampioen van Europa.

Zo is Volleybal LIFE opnieuw van alle markten thuis, met oog voor top- en breedtesport, voor jong en oud. Nog geen abonnee? Wordt dat dan vandaag want VolleybalLIFE is het best verzorgde sportblad van Nederland met unieke volleybalfotografie van de beste sportfotografen in Europa.

Het nieuwste oktober/november nummer van VolleybalLIFE komt uit op 26 oktober!

Terug naar nieuwsoverzicht