Het grote werk komt eraan

Natuurlijk met het beachseizoen dat op volle kracht draait in Nederland en in het internationale circuit. Genieten langs de kust en in de binnensteden dus. En internationaal volgen we de prestaties van de topteams, met als fantastische uitschieter de grootse prestatie van Richard Schuil en Reinder Nummerdor met een eerste plaats op de World Tour. Natuurlijk ontbreekt een interview met beide spelers niet in de nieuwe VolleybalLIFE. En voor de volleyballiefhebber een overzicht waar je moet zijn in de zomer om te genieten van zon en volleybal, en dat is zeker in Scheveningen waar in augustus de reeks NK Beach, CEV tour en EK jeugd wordt gespeeld.

Maar er komt meer groot werk aan deze zomer, zoals van onze eigen Oranjeteams. De dames zijn klaar voor de EK en Olympische kwalificatie. Dat ze de absolute top naderen lieten ze al zien op het prestigieuze toernooi in Montreux en VL blikt vooruit op de wedstrijdserie tegen China in eigen land. De Oranje heren zullen het zwaar krijgen om zich met de internationale top te meten, maar er wordt toch regelmatig met opvallend gemak gewonnen van sterke tegenstanders in de European League. De grote vraag is of ze kunnen verrassen en mogelijk toch plaatsing voor de Olympische Spelen kunnen afdwingen. Lees alles over Oranje in voorbeschouwingen en interviews met onze internationals zoals Mirjam Orsel. Aan de herenkant speciale aandacht voor de internationals Jeroen Rauwerdink, Nico Freriks en Robert Horstink die alle drie in hun land het kampioenschap binnen haalden.

Echt groot werk zien we bij de Olympische Spelen in Beijing waar ze sporthistorie gaan schrijven. Speciaal voor de lezers van VolleybalLIFE een unieke reportage uit Beijing met bijzondere foto’s van de stad, de accommodaties en de accommodaties voor het (beach)volleybal. Het beachvolleybal stadion is nog vol in aanbouw en afgeschermd van de buitenwereld, VL kreeg speciaal toestemming exclusieve foto’s te maken van dit unieke stadion dat in het grootste park van de stad verrijst. Dan weten we in ieder geval waar onze Nederlandse beachers komen te spelen. Beijing bruist nu al en straalt een gedreven Olympische sfeer uit. In de reportage vind je tips over de mogelijkheden om de grootste Olympische Spelen aller tijden te bezoeken.

Nog veel meer volleybal natuurlijk met …… Ron Zwerver, Nederlands meest bewonderde volleyballer aller tijden. Hij maakt de keus voor het hoofdtrainerschap. In de nieuwe VL vertelt Ron Zwerver over zijn motivatie voor deze stap nadat hij afgelopen jaren verschillende carrièrepaden heeft bewandeld. De populaire volleyballer is daarmee weer terug bij de volleybalbasis.

Het Nederlands volleybal kruipt terug naar de top. Maar jonge spelers met veel potentieel vertrekken naar het buitenland. VL vraagt ze naar hun beweegreden. Of het sportief een goede keus is van deze generatie zal later blijken, maar het avontuur van het buitenland trekt enorm en soms ook de financiële waardering. VL zet de salarissen in het binnen- en buitenland op een rijtje. Wat verdienen ze eigenlijk?

De nieuwe landskampioen bij de heren heet Piet Zoomers/D. VL blikt terug op het kampioenschap dat hernieuwd zelfvertrouwen gaf en sprak uitgebreid met de lefbroertjes Joram en Jelte Maan als gezichtsbepalende spelers van deze ploeg.

De Nederlandse bestuurder Riet Ooms vertelt als vice voorzitter van de Europese bond (CEV) meer over de toenemende commercialisering in het Europese topvolleybal en eisen voor minimale tv zendtijd. En wat doet bijgeloof eigenlijk allemaal met een sporter en in het bijzonder met een volleyballer. Hoofdredacteur Dick Kiers dook eens diep in al die creatieve en maffe verenigingsnamen in het volleybal. Natuurlijk de column van Vincent Ronnes over Arie Selinger en Jeroen over het inmiddels bekende ‘wel en wee van Heren 2’. Natuurlijk het korte nieuws en de media quotes.

Sportfotograaf Ronald Hoogendoorn maakte een keuze en selecteerde de acht mooiste volleybalfoto’s van afgelopen jaar. Genieten dus van prachtige sportfotografie.

Het juli/augustusnummer komt vrijdag 29 juni uit!

Terug naar nieuwsoverzicht