Het VolleybalLIFE nieuwjaarsnummer

VolleybalLIFE brengt een heerlijk nummer om lekker onderuit te lezen (en te kijken) in de vrije dagen rond de kerst en het nieuwe jaar.

Om te kijken in ieder geval prachtige fotografie van de recente wereldkampioenschappen voor de vrouwen en mannen. VolleybalLIFE volgde dag voor dag de prestaties van onze Oranje vrouwen, en die bewezen afgelopen maand dat ze dicht tegen de wereldtop aan zitten. Het gaf een goed gevoel te zien dat Nederland trots kan zijn op een team dat er weer helemaal bij hoort en nu keihard gaat werken richting de Olympische Spelen in Beijing.

Op de heren WK bleek Brazilië van een uitzonderlijke klasse, met een spelstijl die Peter Murphy in VolleybalLIFE beschrijft als ‘buitenaards’.

In Japan kreeg VL redacteur Vincent Ronnes de gelegenheid om uitgebreid te praten met Arie Selinger, een naam die nog nauw verbonden is met de Nederlandse volleybalgeschiedenis. Arie Selinger volgde natuurlijk met interesse het Nederlands team, maar natuurlijk vooral zijn zoon Avital die qua charisma en rust helemaal in zijn voetsporen treedt.

Het einde van het jaar vraagt ook om een beschouwende terugblik. Voorzitter Hans Nieukerke schetst hoe het volleybal in de top en in de breedte het zelfvertrouwen weer herwonnen heeft. Ook Peter Blangé en Sanne Keizer vertellen hoe ze het afgelopen jaar als privé-persoon beleefd hebben.

En wie houdt niet van haar …, Erica Terpstra, … het boegbeeld van de Nederlandse sport. Het einde van het jaar was een mooi moment om uitgebreid met haar over volleybal te praten. Achter het enorme enthousiasme blijkt een vakvrouw te staan met heel veel kennis over het volleybal en de breedtesport

In deze Volleyballife een special rond een aantal belangrijke verenigingsthema’s waaronder de opleiding van jeugd en scheidrechters. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt verteld welke aanpak en projecten succesvol zijn in het jeugdvolleybal. Zo kunnen volleybalclubs van elkaar leren. Ook introduceert de NeVoBo haar aanpak ‘ClubKoers’, waarmee de volleybalclubs de komende jaren professionele verenigingsondersteuning opbouwen.Volleybalvereniging Harambee vertelt over een creatieve oplossing voor het opleiden van scheidsrechters.

Veel boeiende verhalen in VL over initiatieven uit het verenigingsleven, bijvoorbeeld de activiteiten die Nederlandse volleyballers ondernemen om kansarme kinderen in Brazilië aan een beter leven te helpen door sport- en spel activiteiten. Zeer veel respect hebben wij ook voor de 68-jarige Joop Tinkhof die op hoog niveau speelt bij VC Krimpen en voor de 75-jarige actief spelende Jaap Kalisvaart bij Univé DAC.

In VL is er al is er altijd een persoon van buiten het volleybal die zijn mening geeft over onze sport. Deze keer een exclusief interview met de sympathieke coach Tjerk Bogstra die zijn sporen verdiend heeft in het tennis.

En nog veel meer in de nieuwe VL: berichten uit Beijing, Harry Brokking over het Poolse volleybal, beachvolleybal in de winter, het vergeten team van Barcelona 1992, een nieuwe uitgave van NOC-NSF voor bestuurders van verenigingen en een gesprek met Nederlands top-scheidsrechter Frans Loderus En natuurlijk nog veel meer leuke, spannende en humoristische berichten in de nieuwe VL.

Terug naar nieuwsoverzicht