Een mooie volleybalzomer staat er voor de deur

Met de vele buitentoernooien, een interessant internationaal (thuis)programma van de Oranjeteams, zomeractiviteiten voor de jeugd en een fantastisch beachcircuit om van te genieten als toeschouwer.

In de nieuwe VolleybalLIFE is er alles over te lezen. De heren van Oranje bereiden zich voor op de European League met thuiswedstrijden in Rotterdam tegen Spanje, België en Duitsland. De Oranjevrouwen gaan een prachtige wedstrijdserie tegemoet om de Dela Trophy tegen China. Fantastisch natuurlijk voor het Nederlandse thuispubliek om de band met de Oranjeteams te versterken. En wie er snel bij is kan via VolleybalLIFE gratis kaarten winnen voor een bezoek aan de European League.

Eén van de prominente gezichten van het Nederlandse volleybal is international Manon Flier. Bij succes zal ook het Nederlandse publiek haar snel leren kennen. Zij vertelt over de ambitie en de onderlinge samenwerking in het team dat er heel diep voor gaat om de Olympische Spelen in Beijing te halen. Avital Selinger vertelt over het belang van zijn staf en hoe hij daarmee samenwerkt.

Topsporters na hun carrière, wat gaan ze doen? Velen gaan door in de sport als trainer of begeleider. Anderen kiezen heel bewust voor een ander doel. Zoals de Olympisch goud winnaars Bas van der Goor en Jochem Uytdehaage die beiden een ideëel doel nastreven. Ze kozen voor een nieuwe carrière. En natuurlijk komt de topsportbagage hen daarbij van pas. Het werd een bijzonder interview met twee grote persoonlijkheden.

Alles over het aankomende beachseizoen is te lezen in de Beachvolleybal Special 2007. Met daarin een overzicht van de beachcircuits. Leuk om ook eens als toeschouwer te bezoeken. En natuurlijk de progressie van onze nationale beachteams die in het pre-olympisch jaar topprestaties moeten neerzetten. Samen met bestaande en nieuwe sponsors werkt het beachvolleybal aan nieuwe hoogtepunten.

En dat sponsors veel meer kunnen betekenen dan geld alleen laat Dela zien. Met bijzondere activiteiten als de Dela Trophy, een fraaie website en een speciale meidendag voor alle! volleyballende meiden op 18 mei in Apeldoorn dragen ze bij aan de populariteit van het volleybal.

Maak in de nieuwe VolleybalLIFE ook kennis met Martje de Vries, in de jaren 80 een volleyballegende met nu twee volleyballende dochters die dezelfde passie voor het spel kennen. Martje kende tijdens en na haar carriere hoogte- en dieptepunten, de liefde voor het volleybal is er nog steeds. Peter Murphy haalt herinneringen op aan deze prachtige periode in het Nederlandse volleybal.

En natuurlijk in deze VL nog veel meer. Zoals de final four Europese finale van Plantina Longa, de jeugdagenda voor de zomer, een vooruitblik naar het EK in België, interviews met de Belgische bondscoaches, opvallende quotes uit de media, de jubilerende NVVO … en nog veel meer.

Terug naar nieuwsoverzicht